Dije e përbashkët për Web-in e Hapur

Teknologji Web

Lidhu

Merrni lajme mbi teknologjitë Web nga Mozilla, merrni ndihmë nga programues të tjerë, dhe të tjera!

Mësoni më tepër dhe regjistrohuni!

Hacks Bloglexoni më tepër te hacks.mozilla.org

 • Shipping Rust in Firefox

  TL;DR: Starting with Firefox 48, Mozilla is shipping its first production Rust code, with more to come! Mozilla ❤ Rust It’s hard to believe it’s been almost seven years since Mozilla Research first began sponsoring the development of Rust, at the time little more than an ambitious research experiment with ...

 • Make the Web Work For Everyone

  Millions of websites have compatibility problems on one or more of the major browsers, leading to a poor user experience. The web developer community can fix this. The web has changed immensely in the past 20 years. In 1996 there were roughly a million websites; now there are more than ...

 • Web Font preloading for HTML5 games

  In game development there are two methods of rendering text: via bitmap fonts and vector fonts. Bitmap fonts are essentially a sprite sheet image that contains all the characters of a given font. The sprite sheet uses a regular font file (traditionally .ttf). How does this apply to game development ...

 • Learning to code for the Web: The MDN Learning Area welcomes you!

  As an aspiring developer or as a teacher looking to extend your knowledge of code, it can be difficult to know where to start with web technologies. In this blog post, we’ll be discussing why we have created the Mozilla Developer Network Learning Area to help solve common learning challenges ...

 • Developer Edition 49: Network Request Stack Traces and more

  This week marks the release of Firefox Developer Edition 49! This post covers some of the big changes that landed in this release. Request stack traces in Network Monitor The Network Monitor now has a new “Cause” column that shows how a given network request is initiated. The column shows ...

Ndihmoni të përmirësohet MDN-ja

Krejt pjesët e MDN-së (dokumente dhe vetë sajti) janë krijuar nga një bashkësi e hapur programuesish. Ju lutemi, bëhuni pjesë e jona! Zgjidhni një nga këto rrugët për të na ndihmuar: